Sokan nem tudják, hogy mi a különbség és milyen előnyökkel jár a lézeres szőrtelenítés a többi epilációs-depilációs módszerekhez képest!

Más szőrtelenítési lehetőség:

 • Borotva

Előny: gyors, hatékony

Hátrány: közel se tartós, már akár aznap megjelenhetnek a kis borosták, amikről tudjuk, milyen kellemetlenek tudnak lenni... Valamint fel is sérti a bőröd felületét, még ah ez szabad szemmel nem is látható, a kórokozók is hamarabb megtámadják a borotvált felületet...
Háát.. Tartósan jó eredményt és hosszan tartó hatást nem várhatsz ettől.

 • Gyanta

Előny: 3-4 hét puhaság, selymes bőr, de ez tartós? Az évekhez mérten közel sem...

Hátrány: Nem a legkellemesebb kozmetikai beavatkozás, mondhatni fáj. És persze a sokak szerint legrosszabb vonzata, hogy meg kell várni, hogy gyantázható hosszúságú legyen a szőr.. Na igen... Ez se igazán tökéletes, bár sokkal jobb megoldás, mint a borotva.

 • Szőrtelenítő krémek

Előny: bárhol megveheted, jó az illata, semmilyen fájdalommal nem jár

Hátrány: DE. Mivel kémiai anyagról beszélünk, így az allergiás reakció kiváltása se túl nehéz vele.. Tartósságát tekintve nem sokkal jobb, mint a borotva... Hm.

 • Epilátor

Előny: hasonló a gyantához..

Hátrány: Nem kicsit fáj. Ez nagyon fáj... Plusz piros pöttyükben véraláfutást, viszkető foltokat okozhat, szőrbenövést.

És itt jön képbe a tartós szőrtelenítés, amelyet fotokémiai reakcióval végzekk. Jelenleg a villanófény és a lézer a legkeresettebb, de miért jobb a lézer?

A lézer sokkal koncentráltabban hat, mint az IPL (villanófény), utóbbinak kezelés közben van szórása, jobban sérti a bőrt. A lézernél ilyenről nem kell beszélni. Célzottan, fokuszáltan hat, sokkal nagyobb energia nyelődik el, tartósabb, a kezelés, kevesebb alkalom kell belőle, a szőrszálon át a szőrtüszőbe vezetett hő hatására elpusztítja a tüszőt. Ez a kezelés egyáltalán nem vészesen fájdalmas, csak egy kis pillanatnyi égő/bizsergő érzéssel jár. Már az elején látványos eredménye van. Már az első kezelést követő 7-10 nap után azt fogod tapasztalni, hogy a kezelt felületen erősen megritkul, vagy akár teljesen kihullik a szőrzet. Habár a tüsző időnként regenerálódhat, illetve nem biztos, hogy azonnal véglegesen elpusztul. Éppen ezért nem végleges, vagyis az életed végéig tartó szőrtelenséget ígér, hanem "csak" évekre szóló tartós szőrtelen állapotot.

Egyelőre rendkívül kevés helyen érhető el még Magyarországon. Viszont ezek között az exkluzív helyek között természetesen én is ott vagyok, hogy ebben is a legeslegjobbat nyújthassam Neked!

A Lumenis cég világvezető az orvosi és esztétikai gépek gyártásában.
Számos elismerést kapott, többek között :
2008 Amerikai Bőrgyógyászok Gyémánt Díja (ASDS Diamond Award),
MedAsset Nagy Beszállító Díj (MedAsset Great Supplier Award).


A kezelőfejen kifejlesztett speciális "ChillTip" rendszer folyamatos hűtést biztosít,
ami a fájdalomérzetet csökkenti.

A világújdonságnak számító LightSheer HS, méretein túl abban is eltér a korábbi típusoktól, hogy állítható erősségű vákuum rendszer segítségével teszi hatékonyabbá a kezelést. A kis fejek esetében ez a rendszer nem indokolt, hiszen a kis fejet a kezelőfelületre kell illeszteni. A kezelőfej pontos illeszkedése biztosítja a lézer hatékony célbaérését.

A vákuumnak három fontos funkciója van. Egyrészt, közelebb hozza a szőrszálakat a lézerhez, ezáltal nagyobb alapterületen sokkal kisebb energiaszintet kell alkalmazni, ami kíméli a bőrt. Másrészt a kezelt területen a vákuum hatására a bőrben található mikro erekből kiszorítja a vért, így a vér melaninja nem nyeli el a lézer energiáját, és több energia jut a szőrtüsző melaninjának elpusztítására. Harmadik fontos funkciója, hogy a kezelés közben a vákuum energiája lezárja a bőr fájdalomérző rendszerét az adott területen. A fájdalom-blokkoló mechanizmusnak köszönhetően csökkenti a fájdalomérzete.

A technológiai újdonságot az is erősíti, hogy a Lumenis mérnökei a HS kezelőfejbe építették a világ eddigi legnagyobb diódalézerét. Ez azt jelenti, hogy ugyanazt a hatékonyságot garantálják, mint elődei esetében, viszont a korábbiaknál hétszer nagyobb kezelőfej lehetővé teszi, hogy sokkal rövidebb idő alatt végezzük el ugyan azt a kezelést, mint korábban.


KÖVETKEZŐ ALKALOM: 2021 szeptember 11. szombat

Facebook esemény:
https://www.facebook.com/events/626539058330398/?ref=newsfeed


Ezt követően 6 hetente itt lesz a gép, de mindíg csak korlátozott számú kezelési időpontot tudok biztosítani. Érdemes mihamarabb bejelentkezned!

Annak érdekében, hogy a várt eredményt elérjük, érdemes egy kúrán részt venned. Hiszen nem biztos, hogy az első alkalommal minden szőrtüszőt el tud pusztítani a gép, vannak szőrök, amelyek növésben vannak, regenerálódnak, vagy csak pár nap múlva kezdenek kinőni.

A SZŐRSZÁL NÖVEKEDÉSÉNEK 3 FÁZISA

Anagén (aktív) (növekedési) fázisban a szőrhagyma szorosan tapad a kötőszöveti alaphoz.

Katagén (átmeneti) fázisban a tüsző sorvad és a szőrhagyma alapjáról leválva felfelé vándorol.

Telogén (pihenő) (nyugalmi) fázisban a szőrhagyma teljesen elszarusodik, a szőrszál kihullásáig a szőrcsatornában helyezkedik el.

                                                                      Anagén              Kataegén          Telogén 


A kúra ideje, amely optimálisan 6 hetente 1 alkalom, összesen 6 kezelés. Ráadásul nem hosszú kezelésekről van szó: alkalmanként, a kezelt területektől függően minimum 5 perc, vagy maximum 60 perc több terület esetén.

A 6 hetes ciklus a szőr növekedési fázisához van igazítva. Ugyanis a lézeres szőrtelenítés csak a növekedési fázisban lévő szőrtüszőkre van hatással. Mivel nem minden szőröd egyszerre, ugyanabban az időben növekszik, érik, és kerül újra nyugvó állapotba, hanem ciklikusan, ezért nem elég egyetlen egy kezelés. 

Tehát a 6 alkalom azért kell, hogy így az összes szőrszáladra hatással tudjunk lenni, és meggátoljuk a működésüket. A kúra teljes időintervalluma így 36 hét, azaz kb. 9 hónap.

DE! Lehet hogy Neked elegendő lesz 5 alkalom, másnak 8 -10 alkalom is kell. A kezelés eredménye nagyban függ attól, hogy mekkora a kezelendő terület, ott milyen erős és sűrű a szőrzet, a hormonrendszer állapotától és attól, hogy mennyire tartod be az előírt dolgokat. Természetesen ezekről teljes körű tájékoztatást adunk:

Mikor nem javasolom?

 • A kezelést megelőző hétig ne napozzon, szoláriumozzon, ne alkalmazzon a kezelendő testfelületen barnító krémet! A napozás és a szolárium használat érzékenyebbé teheti bőrét a lézersugárral szemben.
 • Az elmúlt 21 napban gyantázott szőrzet esetén. Minél több szőrszál van egyszerre aktív, azaz növekedési fázisban, annál hatékonyabb a kezelés!
 • Tetoválás, illetve tetoválás-eltávolítás helyszén.
 • Nyílt sebek, sérülések helyén, illetve ha a kezelt területen bármilyen bőrbetegség van.
 • Aktív herpesz helyén.
 • Ha Ön terhes, illetve szoptatás ideje alatt sem javasoljuk a kezelést, illetve akkor sem ha teherbe kívánna esni, mivel a terhesség idején megváltozik a szervezet hormonháztartása.
 • Lázas állapot idején.
 • Cukorbetegség, epilepszia, kemoterápia esetén.
 • Magas vérnyomás illetve szívbetegség esetén.
 • Aktív bőrbetegség, egyéb daganatos betegség esetén.
 • Autoimmun betegség esetén.
 • Keloidos, hypertrophiás (sebzés helyén kialakuló hegdaganat) vagy atrophiás (behúzódó hegek) sebgyógyulási hajlam esetén.
 • Melanoma (bőrből kiinduló rosszindulatú daganat) esetén.
 • Fehér, ősz szőrszálak esetén és pihés szőrzet esetén.
 • Fokozott fényérzékenység, allergia illetve fényérzékenyítő gyógyszerek szedése esetén. Kérjük, mindenképpen ellenőrizze az Ön által szedett gyógyszereket, hogy azok okoznak -e fényérzékenységet!
 • Páciens irreális elvárásokkal.)

Nem érheti nap a kezelt felületet, mert fényérzékennyé teszi a gép, ezáltal megéghet, pigmentálódhat (természetesen a szolárium is ide tartozik!)

A szőrtelenítés elkezdéséhez a legalkalmasabb időpont az ősz és a tél. MOST! Tavaszra, nyárra már álmaidban sem jönnek elő a fent említett szőrtelenítési eljárások, mert nem lesz rájuk szükség.

Az első alkalommal részletesen átbeszéljük a gép működését, a kezelés menetét, mit fogsz tapasztalni, mit kell tenned az egyes kezelések után és az egyes kezelések között. Tehát konzultálunk.

A következő kezeléseket mindig egy előre egyeztetett időpontban fogjuk végezni.


Árak (csak kiindulópontok, az ár egyénenként változhat, több testrész esetén kedvezmény)